Grup Hepsi Fan Club


 
AnasayfaAnasayfa  Grup HepsiGrup Hepsi  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Share | 
 

 Meyveler ve Yararları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gülçinkolik_admin
Aktif Üye
Aktif Üye


Kadın
Mesaj Sayısı: 950
Yaş: 17
Nerden: İzmir=)
Ruh Hali:
İlgi Alanları: Müzik,Bilgisayar,MSN,HePsİ,Sitem,Dans,tv ve eğlenceli olan herşey...
Takım:
Siteyi Nerden Buldun?: Benim sitem zatenn!....
Rep:
999 / 999999 / 999

Kayıt tarihi: 10/07/08

Kişi sayfası
Özell:

MesajKonu: Meyveler ve Yararları   Çarş. Kas. 18, 2009 7:45 pm


Hangi meyve neye iyi gelir? Hangi hastalık için nelerin karışımları önerilir? İşte cevapları:
Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı... Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların "İyileşmesi mucize olur" dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi. Ve reçetelerini "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta topladı. İşte bazılarının mucizevi yararları:
* İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.
* Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
* Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.
* Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
* Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
* Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
* Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
* Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.
* Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.
* Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.
* Karpuz: Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
* Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
* Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
* Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
* Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.
* Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.
* Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.
* Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.
* Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
* Sarımsak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
* Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır. Baş ağrısına karşı elma ile kereviz
* Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.
* Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.
* Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.
* Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.
* Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.
* İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.
* Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.
* Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.
* Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.
* Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.
* Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.
* Hemoroit: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.
* Boğaz ağrıları: Turp + limon.
* Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.
* Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.
Tüketirken bunlara dikkat Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi. Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir. Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.

_________________


Buradaki tüm üyelere topluca güzel,tatlı,sempatik,eğlenceli,komik mesajlar yollamak isterdim ama ben ekrana sığmıyorum malesef..



Bundan sonra imzalarımda by irem yazacaktır!..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://hepsigrubufan.forumt.biz
gülçinkolik_admin
Aktif Üye
Aktif Üye


Kadın
Mesaj Sayısı: 950
Yaş: 17
Nerden: İzmir=)
Ruh Hali:
İlgi Alanları: Müzik,Bilgisayar,MSN,HePsİ,Sitem,Dans,tv ve eğlenceli olan herşey...
Takım:
Siteyi Nerden Buldun?: Benim sitem zatenn!....
Rep:
999 / 999999 / 999

Kayıt tarihi: 10/07/08

Kişi sayfası
Özell:

MesajKonu: Geri: Meyveler ve Yararları   Çarş. Kas. 18, 2009 7:45 pm

devamı....

Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, yaz meyveleriyle diyet ve tedaviyi tavsiye ediyor. Mükemmel bir lif kaynağı olan meyvelerin aç karnına tüketilmesi durumunda sindirimi kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, 20 tane kirazda ise , 15-25 miligram arasında antosiyonin maddesi bulunduğunu, bunun ise aspirinden 10 kat fazla ağrı kesici etkisi olduğunu söylüyor.
Grup Hepsi Fan Club - Meyvelerin Yararları/2 Beyindeki sinir hücrelerinin gelişmesinde faydalı olan meyvelerin hafızayı canlı tuttuğu bildirildi. Vitamin ve mineral zengini olan meyveler, az kalorileri ile kilo almaya engellediği, aç karnına tüketilmesi durumunda ise sindirimi kolaylaştırıldığı tespit edildi.
Uzmanlar tarafından hangi meyvenin hangi rahatsızlara iyi geldiği şöyle sıralandı:
KİRAZ : Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 tane kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi ağrı kesici aspirinden on kat daha fazla. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar. Kabızlık gidericidir. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır. 100 gram kirazda 70 kalori bulunmaktadır.
ÜZÜM : Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır. Kansızlığı giderir. Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. 100 gram üzüm 65 kalori.
ŞEFTALİ : Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar sökücüdür.1 adet orta şeftali 42 kaloridir.
KAYISI : Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır. Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder. Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır. Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Sinirleri gevşetip rahat uyumaya sebep olur. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirimin yanı sıra cilde de canlılık veriri. 1 adet kayısı 15 kalori.
İNCİR: Bağırsakları çalıştırır. Enerji verir. Cinsel gücü artırır. Yüksek kan basıncını düşürür. Kemik yoğunluğunu arttırır. 1 adet orta incir 37 kalori
ELMA : Kanı ve böbrekleri temizler. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizma ve gut (eklem) hastalığına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. 1 adet küçük elma=63 kalori.
MUZ: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir. Uykuyu düzene sokar. Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur. Kolesterolü düşürücüdür. Migren ağrısına faydalıdır. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir. 1 adet muz 105 kalori.
KİVİ : C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır.1 adet kivi 46 kalori.
VİŞNE: Diyareyi (ishal) keser. Ateş düşürür. Susuzluğu giderir. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir. 100 gr. vişne 50 kalori
ÇİLEK : Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır. Sigara dumanının etkisini azaltır. Gün boyunca sigara içilen bir odada, iki çilek yenilmesi önerilir. Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır. Kansere yakalanma riskini azaltır. Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir. Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir. Yüksek ateşi düşürür. Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller. Cilde canlılık kazandırır. 100 gr. çilek 30 kalori.
ARMUT: Kalp damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde problem yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir. 1 adet küçük armut 82 kalori.
KAVUN : Kanı temizler. Antioksidan özelliği vardır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir. 100 gr. kavun 26 kalori.
KARPUZ : Böbreği temizler. Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlardandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. 100 gram 19 kalori.
ANANAS : Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar. Sindirimi kolaylaştırır. İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir. 1 kalın dilim ananas 43 kalori.
GREYFURT : Soğuk algınlığına iyi gelir. Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır. Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır. Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Tansiyonu dengeler. İdrar sökücü özelliği vardır. Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir. 1 adet greyfurt 50 kalori.
PORTAKAL : Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır. Kalp hastalığı ve felçten korur. Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler. Bağırsak gazlarını söker, bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Safra salgısını arttırır. 1 adet portakal 60 kalori.
ERİK: Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemine de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak böbrekleri dinlendirir. Romatizmaya iyi gelir. Östrojen seviyesini dengelediği için özellikle Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.
DUT : Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengindir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkisi var. Beyaz dut yaprakları idrar söktürür, vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut, bağırsak solucanlarını döker. Dutun taze yaprakları ile derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamalar durur.
Ne şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Sabah aç karnına yenir ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışması temin edilir. Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş de düşürür. İştah artırır, enerji verir. Kara dut şurubu ya da kara dutun yaprak ve kabuklarının kaynatılması ile elde edilen sıvı ağız ve boğaz antisepsisinde, diş eti iltihaplarında kullanılır.

_________________


Buradaki tüm üyelere topluca güzel,tatlı,sempatik,eğlenceli,komik mesajlar yollamak isterdim ama ben ekrana sığmıyorum malesef..



Bundan sonra imzalarımda by irem yazacaktır!..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://hepsigrubufan.forumt.biz
 

Meyveler ve Yararları

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

 Similar topics

-
» Hayvanların Yararları
» sağlıklı beslenme nasıl olur(doğal meyveler ve içecekler iyotlu tuz)
» vazelinin vücuda yararları
» sporun sağlığa faydaları
» Peynir ve faydaları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Grup Hepsi Fan Club :: Kültür,Sanat ve Yaşam :: Sağlıklı Yaşam :: Önemli Sağlık Bilgileri-